Ingredientele 8 sferturi de pui cu piele si oase Suc de la 1 lamaie 1 cantitate sos uscat "smucit" Levi (a se vedea mai jos) 1 cantitate de sos suculent "smucit" Levi (a se vedea mai jos) sos de gratar chilli sau Reggae Reggae Sos, pentru a fi servit alaturi de pui
Pentru sos uscat "smucit" Levi 1 linguriţă condimente tip Knorr 1 linguriţă ienibahar 1 linguriţă amestec cimbru, măghiran, oregano, cimbru, rozmarin, busuioc si tarhon 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper negru
Pentru sos suculent "smucit" Levi 4 ardei iute tocati 1 ceapa de primăvară verde, tocata 1 ceapa tocata 2 linguri ienibahar (cuişoare) 2.5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, decojita si rasa 2 căţei de usturoi, zdrobit 3 linguri amestec plante uscate 1 lingurita de busuioc uscat 3 linguri condimente tip Knorr 1 linguriţă nucşoară proaspăta 1 linguriţă scorţişoară proaspăta 2 linguri frunze de coriandru proaspat 1 linguriţă sare 2 linguri de piper negru 500ml ketchup de rosii
Metoda de preparare 1. Se clăteşte puiul în apă rece, apoi se toarna peste el suc de lamaie, se scurgere şi se usuca cu hartie de bucatarie. 2. Se pune puiul într-un vas de portelan sau Jena. Se toarna peste el sosul uscat "smucit", apoi se toarnă sosul suculent "smucit" Levi şi se tavaleste puiul prin compozitie. Se lasa la marinat timp de 4 ore sau peste noapte, dacă avetii timp. 3. Se incalzeste la gratarul si se pune puiul pe gratar, se acoperă şi se prajeste timp de 10 minute pe fiecare parte. 4. Când puiul este bine prajit, se ia de pe gratar si se taie fiecare bucată în aproximativ 4 porţii (cu tot cu oase). Se serveşte cu sos de chilli pentru gratar.