Subiect: Vita Sichuan cu portocale Mar Noi 10, 2009 3:26 am
Vita Sichuan cu portocale
Timp preparare: 30 min. Nr. portii: 2 Status: netestat
Ingrediente Pentru carnea de vită 1 lingura de vin de orez Shaoxing sau Sherry 2 linguri sos de soia 2 linguri de miere limpede 4 linguri suc de portocale piper alb 2 fripturi de carne de vită file 1 lingura de ulei de arahide 100g / 3 ½ oz ciuperci proaspete Shiitake, feliate
Pentru a servi Salata de frunze mixte 1 portocala, decojita şi segmentata 1 ceapa de primăvară, mărunţită (opţional)
Mod de preparare 1. Pentru marinată, puneti vinul de orez, sosul de soia, mierea, sucul de portocale şi piperul alb într-un castron mare si le amestecati bine. Adaugati fripturile de carne de vită, se acoperă vasul şi se lasă la marinat timp de 10-15 minute in frigider. 2. Se încălzeşte tare un wok şi se adaugă ulei de arahide, apoi se adaugă fripturile, pastrand marinata. Prajiti fripturile 1-2 minute pe fiecare parte ,sau 2-3 minute pentru pentru mediu. Scoateti apoi fripturile pe două plăci de servire, se acoperă cu folie şi se lasă să se raceasca timp de cinci minute. 3. Se toarnă marinată ramasa în wok şi si se gateste timp de 30 de secunde la foc mare, sau până când sosul devine lipicios. 4. Se adaugă ciupercile Shiitake la wok si le prajiti pentru 3-4 minute, sau până când ciupercile sunt moi. Adăugaţi un pic de apă pentru a ajuta la crearea unui abur pentru a găti ciupercile. 5. Pentru a servi, se îndepărtează folia de pe plăci şi intindeti cu lingura ciupercile langa de fripturi. Garnisiti cu segmente de portocale şi ceapă de primăvară, în cazul în care utilizaţi, precum şi cu frunze de salata mixte.