Subiect: Perisoare "cap de leu" Mar Noi 10, 2009 5:47 am
Perisoare "cap de leu"
Ingredientele
Pentru perisoare 500g de carne de vită data prin masina de tocat 4 căţei de usturoi, fin tocat 2 linguri rase rădăcină proaspătă de ghimbir 2 cepe de primăvară, tăiate mărunt sare de mare 1 lingura de vin de orez Shaoxing sau sherry 2 linguri sos de soia light 1 lingura ulei de seminte de susan prăjite 1 ou bătut 1 cana de faina piper alb
Pentru garnitura 100ml ulei de arahide 750ml ulei de legume 300g frunze de varza chinezeasca 3 ciuperci uscate din China, inmuiata in apa calda timp de 15 minute, apoi se scurge (alternativ, folosiţi ciuperci proaspete, feliate) 1 lingura sos de soia light 1 lingura de faina în amestec cu 2 linguri de apa rece (opţional) sare de mare şi piper alb 2 cepe mari de primăvară, feliate ulei de susan (opţional)
Metodă 1. Pentru perisoare, se pun toate ingredientele de perisoare într-un castron mare şi se amestecă . 2. Cu mâinile umede, să ia o movilă mare de amestec de carne tocată şi se face o minge care este un pic mai mare decât o minge de golf. Se pune pe o farfurie şi se repetă operatia cu amestecul de perisoare rămase. 3. Pentru garnitura, se toarnă ulei de arahide într-un vas adânc şi se încălzeşte . Folosind un polonic de metal, se scufunda perisoarele în ulei şi se acopera cu o parte din ulei. Perisoarele se prajesc pentru 4-5 minute, sau până devin auriu-maro peste tot. 4. Se iau două linguri de ulei de gătit si se pun intr-un castron. Se adauga la tigaie şi aranjaţi feliile de varză chinezească în jurul perisoarelor, curbandu-le in jurul tigaie, apoi se adaugă ciupercile şi sosul de soia şi se fierbe. Acoperiti tigaia şi lasati tigaia la foc uşor timp de 15 minute. Alternativ, gatiti chifteluţele la cuptor; se pun într-un vas caserola, se acoperă cu folie de bucătărie şi se introduc într-un cuptor preîncălzit la 100C timp de 30 de minute. În cazul în care sosul este prea subţire, se adaugă faina şi se amestecă până se îngroasa. 5. Se scot perisoarele din cuptor si se presara cu sare de mare şi piper alb. Se transferă într-o farfurie de servire, garnitura cu ceapă de primăvară si se presara peste un strop de ulei de susan şi se serveşte imediat.