Nok - nok ...
Ai fost deconectat Sad
Vrei sa te conectezi din nou ? cioc, cioc
Nok - nok ...
Ai fost deconectat Sad
Vrei sa te conectezi din nou ? cioc, cioc
Nok - nok ...
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nok - nok ...

Poarta catre o noua lume
 
AcasaAcasa  GalerieGalerie  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Cafeneaua de langa plaja
Cozonac cu nuca sau cu mac EmptyMier Ian 13, 2010 4:41 pm Scris de daria_ta

» Castigi bani daca esti serios si respecti regulamentul!!!!!
Cozonac cu nuca sau cu mac EmptyVin Dec 04, 2009 1:11 am Scris de HoneyBunny

» Filmele copilariei
Cozonac cu nuca sau cu mac EmptyVin Dec 04, 2009 1:05 am Scris de HoneyBunny

» La "Motoare"
Cozonac cu nuca sau cu mac EmptyLun Noi 30, 2009 3:01 am Scris de Spyder

» .....business
Cozonac cu nuca sau cu mac EmptySam Noi 28, 2009 12:53 am Scris de HoneyBunny

» Cuba Libre cocktail
Cozonac cu nuca sau cu mac EmptySam Noi 28, 2009 12:28 am Scris de Spyder

» Pina Colada cocktail
Cozonac cu nuca sau cu mac EmptySam Noi 28, 2009 12:08 am Scris de Spyder

Radio
PLAY! » Gold FM Romania live in flash player sau media player. Turn off pop-up blocker.
Nok-nok horoscop
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Top postatori
Spyder (108)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
HoneyBunny (99)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
Admin (83)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
Mysterious_N (71)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
daria_ta (55)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
DrunkenFrog (9)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
mell (6)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
Hertzuletz (3)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
googoodoll (2)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
cchebac (2)
Cozonac cu nuca sau cu mac Vote_lcapCozonac cu nuca sau cu mac Voting_barCozonac cu nuca sau cu mac Vote_rcap 
Inima copiilor

 

 Cozonac cu nuca sau cu mac

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 83
Data de inscriere : 16/09/2009

Cozonac cu nuca sau cu mac Empty
MesajSubiect: Cozonac cu nuca sau cu mac   Cozonac cu nuca sau cu mac EmptyMar Noi 10, 2009 6:44 pm

Cozonac cu nuca sau cu mac

Ingrediente
1 kg faina, 500 ml lapte, 300-350 g zahar, 6 oua pentru aluat si 1 ou pentru uns cozonacii, 200 ml undelemn (unt) 60 g drojdie de bere, 1 lingura rom, 1 lingurita rasa sare, 100 g stafide, vanilie, coaja de lamaie.

Pentru umplutura: 200 g mac, 200 g zahar, 100 g unt, vanilie, coaja de lamaie, 250 ml lapte.

Mod de preparare

Inainte de a prepara aluatul de cozonac, se cerne faina si se lasa descoperita intr-o camera incalzita o ora, doua. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se amesteca cu o lingura de faina, pana ce se obtine un amestec cu o lingura de faina, apance se obtine un amestec de consistenta unei smantani groase. Drojdia astfel pregatita se acopera si se lasa la dospit. Se separa galbenusurile de albusuri, se sareaza, se amesteca bine, apoi se adauga zaharul, romul, vanilia sau zahar vanilat. Se freaca bine cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine spumoasa. Separat, jumatate din albusuri se bat spuma. Se pun galbenusurile in faina si se amesteca turnand cate putin lapte caldut, pana ce se incorporeaza toata faina. Se pun si albusurile, batute spuma, amestecand bine circa 15 minute, apoi se adauga drojdia crescuta pana la dublarea volumului sau initial. Se framanta aluatul bine si se bate, circa 30 minute, apoi se toarna si untdelemnul caldut, putin cate putin. Se framanta coca in continuare inca 1/2 ora, dupa care se incorporeaza stafidele. Aluatul este bine framantat cand se desprinde de pe maini si de pe vas. Se acopera vasul cu un servet si se aseaza la cald pana cand cantitatea de coca creste si se dubleaza. Se pregatesc apoi formele ungandu-le cu unt proaspat, pentru a da cozonacilor o aroma placuta si presarandu-le cu pesmet fin sau cu faina. Din aceasta cantitate se obtin doi cozonaci mari sau trei mici. Cand aluatul este gata crescut, se ung mainile si planseta cu grasime, se rupe o bucata din aluat, se face sul, se imparte in trei parti egale, care se impletesc si se aseaza in forma.

Cantitatea de aluati din forma trebuie sa treaca de jumatatea inaltimii acesteia, pentru a ramane loc sa creasca. Cozonacii astfel asezati in forma se mai lasa la crescut pana ce aluatul a ajuns aproape de marginea formei. Cand sunt gata,s e ung deasupra cu galbenus de ou si se introduc in cuptor. Focul trebuie sa fie la inceput ceva mai mare, apoi potrivit pentru ca sa-o patrunda. Se lasa la copt 40-60 minute. Cand sunt gata se incearca cu un pai pentru a controla daca sunt bine copti. Cand nu se lipeste de pai nici un pic de aluat, se scot din cuptor si dupa cateva minute se rastoarna pe planseta sau pe un gratar cald. Cand s-au racit se aseaza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Cozonacii sunt mai gustosi cand sunt insiropati. Siropul se obtine legand 250 g zahar cu un pahar de apa. Se lasa sa fiarba in clocote pana ce se leaga zaharul ca pentru dulceata, se adauga cateva picaturi de lamaie, dupa care se toarna cu lingura siropul fierbinte peste cozonacii reci.

Cozonac cu umplutura
Umplutura se trece prin masina de rasnit dupa care se aseaza intr-un vas si se amesteca cu zaharul si cu aromele. Se adauga laptele cald si se lasa vasul pe foc sa fiarba, amestecand in continuu pana ce se obtine o pasta destul de groasa. Se introduce si untul apoi se lasa sa se raceasca. Din aluat se intinde pe planseta presarata cu faina o foaie groasa de un deget. Pe deasupra se pune pasta de mac intinzand-o uniform pe toata suprafata.
Se ruleaza, se strange aluatul bine la capete, dupa care se aseaza in forma unsa in prealabil cu unt. Se lasa sa se mai creasca, se unge cu ou pe deasupra si se introduce in cuptor. Se coace la un foc potrivit timp de o ora. Cand cozonacii sunt copti, se scot, se desprind usor din forma, dupa care se rastoarna pe o planseta de lemn. Se lasa sa se raceasca in camera in care s-au copt.

Sus In jos
https://nok-nok.forumgratuit.ro
 
Cozonac cu nuca sau cu mac
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Nok - nok ... :: Prima categorie :: Bucataria noastra :: Deserturi :: Romania-
Mergi direct la: