Subiect: Pastrav cu legume la cuptor Mier Noi 11, 2009 6:54 am
Pastrav cu legume la cuptor
Pastravul cu legume este o reteta delicioasa cu care va veti impresiona musafirii sau familia. Este o reteta culinara foarte usor de facut chiar si pentru neinitiati, cu un timp mediu de preparare si ingrediente la indemana tuturor.
Ingrediente pastrav-file (sau alt peste file) 4 fire ceapa verde 5 ciuperci proaspete 1 morcov mare 1 ardei gras 3 rosii 2 linguri capere ulei, sare, piper, tarhon, patrunjel 250 ml vin alb
Taiati pestele pe lungime, dezosati-l, taiati-i capul si coada (pe care le puteti folosi la o ciorbita de peste). Ungeti o tava cu ulei, sarati si piperati pestele pe ambele parti. Taiati morcovii, ceapa, ardeiul si rosiile rondele. Deasupra pestelui asezati morcovii, ceapa, ardeiul gras, ciupercile si rosiile. Optional se mai pot adauga si 2 linguri de capere. Peste legumele astfel asezate mai puneti un praf de sare si piper, dupa care adaugati un pahar de vin alb ( 250 ml) de preferinta sec. Presarati tarhon si patrunjel si ati terminat de preparat pestele cu legume.
Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 1 ora si 30 de minute (pana ce vinul din tava scade, iar rosiile de la suprafata se rumenesc). Nu este nevoie sa intoarceti. Se serveste cald, cu cartofi natur, mujdei de usturoi si lamaie.