Categorie: Mancare gatita Specific: unguresc Timp preparare: mediu Nr. portii: 12 Calorii: 250 cal. Status: testat
Varza a la Cluj este un fel original de a prepara varza, mai picant, facand-o si mai consistenta. Amestecata ungureste cu carne, varza a la Cluj devine savuroasa. Varza a la Cluj putem prepara oricand este o mancare excelenta si usor de preparat.
INGREDIENTE
1 varza acra sau proaspata, mijlocie 1 ceapa 750 g carne macra 4 linguri untura 1 ceasca de smantana 1/2 ceasca de orez sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE
Se prajeste carnea data prin masina cu untura si putina ceapa si se inabusa turnand cate o lingura de apa;
Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin;
Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rand de varza, unul de carne, o lingura de smantana, se continua alternand varza, carnea si smantana. Ultimul rind trebuie sa fie de smantana;
Se adauga intre randurile de varza si carne, orezul fiert in apa cu sare si bine scurs. Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor.